Nyhetsarkiv

  • Ønsker du plass til ditt barn i Regnbuen barnehage?

  • Vår pedagogiske profil

  • Velkommen til nytt barnehagår.


  • Tilvenning fra småbarn til storbarn


  • Forskerfrø

  • Leseløve, drama og eventyr

    I januar og februar har vi hatt leseløvemåned og fokus på drama og eventyr i Regnbuen. Vi har valgt å fordype oss i Alf Prøysens univers av sanger, fortellinger og eventyr, og disse har vært med på å prege hverdagsaktivitetene på avdelingene. "Gjennom arbeid med fagområdet kommunikasjon, språk og tekst skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse og et mangfold av kommunikasjonsformer" (Rammeplanen, 2017).

  • Barnehageplass i Regnbuen barnehage?

    Vi har ledig plass på storbarnsavdelingene Sola/Nordlys (Barn født 2016-2018). Ring oss gjerne for en prat. Styrer Karin Anzjøn treffes på telefon 41681101. Vi har et høyt kvalifisert personale med sensitive, oppmerksomme og tilstedeværende voksne med et sterkt fokus på trygghet, omsorg og relasjon.
    Velkommen til oss!

  • Luciamarkering

    Tradisjon tro markerte vi også i år Lucia i barnehagen, med en litt annen vri enn tidligere år. Storklubben gikk som før i tog, med storklubbforeldre, barn og ansatte som tilskuere. Årets Luciatog gikk ute, med skuelystne barn på innsiden av vinduene. De stoppet ved hver avdeling, og underholdte med sanger og utdeling av lussekatter. Et flott alternativ i den spesielle tiden vi er inne i.

  • Meg og deg i verden

    I november har vi hatt fokus på det kulturelle mangfoldet vi har representert i barnehagen vår. Vi har "reist" til landene vi har representert på avdelingene, og plassert de på verdenskartet. Vi har øvd oss på å si hei/god morgen, og å telle til ti på de ulike språkene. Vi har snakket om landene, kulturene og hørt på musikk. I tillegg har kokken vår laget mat fra de forskjellige verdensdelene. Barna har også selv deltatt i matlagingen.

  • Yoga

    Yoga er et nytt satsningsområde for dette barnehageåret, og alle avdelingene er godt i gang. En populær aktivitet blant barna, hvor de lærer gjennom lek og samspill som utfordrer fleksibilitet, balanse, styrke og koordinasjon, i tillegg til evnen til å finne ro i hverdagen.
    "Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger. Barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med kroppen sin og utvikler bevissthet om egne og andres grenser". (Rammeplanen, 2017).

  • Friluftlivets uker

    I år har vi viet to uker i starten av barnehageåret til "Friluftslivets uker" med mye tid ute og varierte opplevelser. Den første uka ble i hovedsak fylt med opplevelser innenfor barnehagens område. Lavvoer ble satt opp og måltidene ble spist utendørs. Vi har blant annet hatt ute-yoga, laget trollepler på bål i eventyrhytta, hørt grønnsakseventyr og brukt uterommet slik vi vanligvis bruker innerommet. Den andre uka tok vi med oss lavvoene opp til Prestegården. Rikt dyreliv med både fugler og småkryp, rester av sommerens smaker, klatring og lek har gitt oss en flott ramme for årets Lavvoleir.

  • Lavvoleir

    Årets lavvoleir går over to uker, og første runde var det 2 og 3-åringene sin tur. Estenstadmarka var utgangspunkt for flere fine turer. Vi har lekt oss i bekken, undersøkt maurtuer, klatret i trær og utforsket den nye naturlekeplassen. Ei flott og innholdsrik uke for alle. "Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring". (Rammeplanen, 2017).

  • En litt annerledes 17. maimarkering

    Denne uka har vi markert 17. mai i barnehagen. Med to dyktige, musikanter med korpserfaring i ansattegruppa ble det en fin liten markering utendørs, i snøbyger, med sang og marsjering.

  • Velkommen tilbake

    Da har vi gjennomført tre dager i barnehagen etter vi åpnet igjen. Tilbakekomsten har gått over all forventing. Selv de aller minste barna har taklet overgangen veldig bra, og er glad for å være tilbake til venner og ansatte i barnehagen. Smitteverntiltak blir gjennomført etter oppsatte planer. Vi har risikovurdert og laget sjekklister ned til minste detalj, så barnehagen skal være et trygt sted å være for store og små.

  • Karneval

    Denne uken var det duket for karneval i barnehagen, og bukkene bruse inviterte til fest. De som ville kunne kle seg ut, og alle dyr var velkommen! Ansiktsmaling, fellessamling og pinjata var noe av det som sto på programmet.

  • Ski- og akedag

    Onsdag 26. februar gikk årets ski- og akedag av stabelen. Med glede og entusiasme lekte vi oss ute i snøen i et fantastisk vintervær. De som ønsket fikk startnummer på brystet, og gikk i mål med ivrige tilskuere som heiagjeng. Servering av varm saft og medaljeutdeling til alle. Mange friske, røde kinn og fornøyde barn. "Barnehagen skal ha en helsefremmende og forebyggende funksjon, være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling" (Rammeplanen, 2017).

  • Storklubben på Vitenskapsmuseet

    I forbindelse med drama- og eventyrmåneden vi er inne i, har storklubben vært på besøk på Viteskapsmuseet for å se på dyrene de har utstilt. Her er det samling av norske og utenlandske arter opp igjennom årene. Hvilke trekk ved et dyr kan si oss hva det spiser og hvor det bor? Hvilke arter kan vi finne i Norge?

  • Samisk uke

    Denne uken har vi hatt samisk uke i barnehagen! Vi har blitt litt bedre kjent med samisk kultur gjennom mat, musikk, formingsaktiviteter og fortellinger. Vi har fått servert Bidos, samisk festmat som består av reinsdyrkjøtt, potet, gulrot og brød. Vi har bakt det samiske brødet «Gahkko» og 6. februar hadde vi felles markering av samenes nasjonaldag for hele barnehagen. «Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna blir kjent med at samene er Norges urfolk, og får kjennskap til samisk kultur» (Rammeplanen, 2017).

  • Ledige plasser

    Vi har fortsatt noen få plasser igjen, både på ettårsavdelingen og på storbarn. Ved behov for barnehageplass, ta gjerne kontakt. Vi vil fra høsten av ta imot 12 nye ettåringer, og vi ønsker dere velkommen til å søke hos oss. En god start er viktig, og vi er opptatt av å gjøre tilvenningsperioden så god som mulig for hvert enkelt barn. Derfor har vi fokus på å tilpasse oss barnets rutiner, og organisere dagen etter barnas behov. Vi bruker god tid på å bli kjent med barna og familien, og hverdagen preges av ro og flyt det første året.

  • Leseløvemåned

    I januar får litteratur og lesing ekstra fokus i barnehagen. Vi har lagt til rette for lesing i større og mindre grupper, dratt på tur til biblioteket og arrangert bokkafè for foreldrene på storbarn.
    "I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekter gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster fra samtid og fortid. Barnehagen skal bidra til at barn leker med språk, symboler og tekst og stimulere til språklig nysgjerrighet, bevissthet og utvikling." (Rammeplanen, 2017).

  • Luciamarkering

    Tradisjon tro markerte vi Luciadagen med tog , lussekatter og frokost med foreldrene. Toget besto av barn i storklubben, i tillegg til at de ansatte gikk i tog og sang "Lussi natti lange". I Norge er feiringen egentlig en blanding av to tradisjoner, den ene knyttet til den skumle Lussi og den andre til hellige Lucia. Natten mellom 12. og 13. desember er den skumleste natten i året. Etter gammel folketro er dette Lussi langnatt, og den fryktelige trollkjerringa Lussi og hennes følge herjet ute i mørket. Denne natten var også den eneste i året hvor dyrene snakket med hverandre.

  • Juleforestilling med Mandarinsaft

    Vi har vært så heldige og fått besøk av Mandarinsaft igjen. Denne gangen med juleinspirert tema foran ei fornøyd og engasjert barnegruppe. Alle avdelingene deltok på forestillingen. Mandarinsaft er et band fra Trondheim som spiller musikk for barn og voksne i alle aldre. Gruppa består av Even Moen Jenssen og Bendik Ulla. Mandarinsaft har mottatt støtte fra Kulturrådet for virksomheten sin, og har siden 2011 spilt over 700 konserter i hele Norge.

  • Sansene våre

    Tema for «Forskerfrømåneden» hos 2-åringene er sansene våre. Her har vi laget sanserom, og lagt til rette for aktiviteter i små grupper. Med levende bilder og lyd i et helt mørkt rom ble det en spennende lysopplevelse. «Barna skal få undersøke, oppdage og forstå sammenhenger, utvide perspektiver og få ny innsikt. Barna skal få bruke hele kroppen og alle sanser i sine læringsprosesser. (Rammeplanen, 2017).

  • Svømmeopplæring

    Storklubben deltar for øyeblikket på svømmeopplæring i Pirbadet. Med instruktører fra Trondheim svømme- og livredningsklubb, utdannet gjennom Norges svømmeforbund, deltar alle barna 5 dager hver. Kurset inneholder vanntilvenning, dykking og flyting. En enorm mestringsfølelse for barna som sitter igjen med en god opplevelse etter disse dagene.

  • Bedriftsbesøk hos SINTEF

    Storklubben har vært så heldig å få komme på besøk hos Sintef Petroliumsteknologi. Med fullt verneutstyr fikk vi et innblikk i hva noen av foreldrene våre forsker på når de er på jobb. En spennende dag hvor barna selv var delaktig. Vi avsluttet besøket med lunsj og kakao. Stor stas!

  • Besøk av "Karius og Baktus"

    Onsdag 25. september fikk vi besøk av Barnehageteateret som spilte forestillingen om "Karius og Baktus" for oss. Ei kjent og fengende forestilling som engasjerte barna, både store og små. Barnehageteateret trekker barna inn i forestillingene sine og bruker ofte musikk, sang og bevegelse som en integrert del av forestillingen. Takk for besøket.

  • Oppstart for årets førskolegruppe

    Denne uken hadde storklubben oppstart. Her legger vi til rette for at barna skal oppleve vennskap, glede, humor, ansvarlighet og valgmuligheter i et lekinspirert miljø. Behovet for kroppslig aktivitet er stort, og mestring i varierte omgivelser gir en positiv selvoppfatning hos barna. Tradisjon tro gikk årets første storklubbtur til Gråkallen. Vi heiet hverandre fram, og nådde toppen i fellesskap.

  • Innhøsting av epler

    Epletreet vårt bugner av store, fine epler, og denne uken var det tid for innhøsting. En fin aktivitet som alle barna tok del av. Av eplene har vi laget eplesyltetøy og eplekake. De minste har plukket epler og laget syltetøy. De største har kuttet epler i biter, og laget røre til eplekaken. "Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid". (Rammeplanen, 2017).

  • Velkommen til nytt barnehageår

    Da har vi lagt sommerferien bak oss, og vi ser frem til et nytt og spennende barnehageår. I august og september har vi fokus på tilvenning og å bli kjent og trygg i de nye barnegruppene. Leken får stor plass, og er inngangsporten for nye relasjoner og vennskap. Dette for å sikre en god oppstart etter ferien for både nye og gamle barn.
    "I barnehagen skal alle barn kunne erfare å være betydningsfulle for fellesskapet og å være i positivt samspill med barn og voksne. Barnehagen skal aktivt legge til rette for utvikling av vennskap og sosialt fellesskap". (Rammeplanen, 2017).

  • Sommerfest 2019

    Torsdag 13. juni inviterte vi foreldre til å feire sommerfest med oss ute i barnehagen. Vi pyntet barnehagen til fest, og hadde servering av fiskeburger og kaker. Storklubben ble takket av med roser, og barna hadde fremføring av sanger. Etterpå ble det aktiviteter for barna. En fin avslutning på barnehageåret. Ønsker alle en god sommer, og lykke til med skolestart til storklubben vår.

  • Vårens lavvoleir på Lavollen

    Da var vårens lavvoleir tilbakelagt. Ei flott uke på Lavvollen med mange inntrykk og spennende opplevelser i skog og mark. Vi hadde blant annet tur til Geitfjellet, Helkansætra og Tusseløypa. Barna klatret i trær, testet slengtauet i skogen, bygde egne hytter, smakte på spiselige planter og mye annet moro. "Barna skal oppleve et stimulerende miljø som støtter opp om deres lyst til å leke, utforske og mestre". (Rammeplanen, 2017).

  • Toddlerfestival 2019

    Denne uken gikk årets "Toddlerfestival" av stabelen. Hvert år arrangerer vi festival for de minste barna i barnehagen med spennende aktiviteter. Vannlek, maling, lek med vannballonger og såpebobler var noen av aktivitetene. "Opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid. I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon". (Rammeplanen, 2017).

  • Forskerfrømåned - Natur, miljøvern og gjenbruk

    De siste ukene har vi forberedt barnehagen til vår og sommer. Alle avdelinger har sådd blomster, grønnsaker og urter, og plukket søppel både i og utenfor barnehagens område. Barna har en aktiv rolle i kompostering av matavfall, og vi har laget kreativ gjenbrukskunst. "Opplevelser og erfaringer i naturen kan fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturressursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling" (Rammeplanen, 2017).

  • Kjønnsroller i barnehagen

    Da har vi akkurat lagt vårens foreldremøte bak oss hvor temaet var kjønn og kjønnsroller i barnehagen. Vi hadde invitert professor ved DMMH, Kari Emilsen til oss for å snakke om temaet for foreldre og ansatte. Etter dette gikk vi avdelingsvis og diskuterte ulike problemstillinger i mindre grupper. Hvorfor ser vi såpass store forskjeller blant gutter og jenter i et av verdens mest likestilte land? Har vi like forventninger til barna, uavhengig av kjønn? Er det rom for at barna kan være gutter og jenter på forskjellige måter? Spennende og interessante spørsmål det er viktig å belyse.

  • Påskeforberedelser og forskerfrømåned

    April byr på mange spennende aktiviteter i Regnbuen barnehage. Tema for forskerfrømåneden denne gang er natur, miljøvern og gjenbruk. Vi lager kreativ kunst av gjenbruksmaterialer, observerer og erfarer endringene i naturen nå på våren og legger til rette for å skape engasjement for natur og miljøvern, på barnas premisser. "Opplvelser og erfaringer i naturen kan fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturressursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling". (RP, 2017). Vi plukker søppel i naturen. Kanskje kan det til og med brukes til noe?

  • Tid for å søke barnehageplass

    1. mars er siste frist for å søke barnehageplass. Vi vil fra høsten av ta imot 12 nye ettåringer, og vi ønsker dere velkommen til å søke hos oss. En god start er viktig, og vi er opptatt av å gjøre tilvenningsperioden så god som mulig for hvert enkelt barn. Derfor har vi fokus på å tilpasse oss barnets rutiner, og organisere dagen etter barnas behov. Vi bruker god tid på å bli kjent med barna og familien, og hverdagen preges av ro og flyt uten for mange planlagte aktiviteter det første året. Dette sier professor May Britt Drugli noe om i sin artikkel "Det første året i barnehagen". Se link.

  • Samefolkets dag

    6. februar hadde vi markering av samenes nasjonaldag. Gjennom hele uken hadde vi ulike formingsaktiviteter inspirert av samene og deres kultur. Vi hadde felles samling for hele barnehagen, satte opp lavvo, kastet lasso på reinshorn, stekte lapper og det samiske brødet «gahkkubrød». "Barnehagen skal by på varierte impulser, opplevelser og erfaringer og omfatte lokale, nasjonale og internasjonale perspektiver. Barnehagen skal synliggjøre samisk kultur og bidra til at barna kan utvikle respekt og fellesskapsfølelse for det samiske mangfoldet" (Rammplanen, 2017).

  • Leseløvemåned

    Januar er leseløvemåned i Regnbuen, og vi ser frem til en måned med litteratur i fokus. Vi leser mye sammen med barna og bøkene vil være med på å prege hverdagsaktivitetene på avdelingen. "Gjennom arbeid med fagområdet kommunikasjon, språk og tekst skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse og et mangfold av kommunikasjonsformer" (Rammeplanen, 2017).

  • God jul!

    Hjelp mæ å hjelpe Trøndelag er en frivillig organisasjon som har som formål å hjelpe vanskeligstilte i Trøndelag. Vi bor i verdens rikeste land og har et av verdens beste utbygde velferdssystem. Til tross for dette er det også i Norge en del som faller mellom, og likevel opplever fattigdom. Løvegruppa har samlet inn penger til denne organisasjonen. Det var derfor hyggelig å se at de satte pris på støtten på deres Facebook-side. Vil samtidig benytte anledningen til å ønske dere alle ei fin og fredfull jul, så gleder vi oss til å se små og store igjen i 2019.

  • Luciamarkering og barnas julebord

    Tradisjon tro hadde vi luciamarkering i barnehagen 13. desember. På denne dagen går de største barna i luciatog for foreldre og barn i barnehagen. En flott liten gjeng som sang for full hals for de fremmøtte. I tillegg går også de ansatte i tog og synger "Lussinatti lange". Les mer om Lussi langnatt i vedlagte link. Til lunsj sto julemat på menyen.

    "Barnehagen skal la barna få kjennskap til fortellinger, tradisjoner, verdier og høytider i ulike religioner og livssyn og erfaringer med at kulturelle uttrykk har egenverdi" (RP, 2017).

  • Baking med storklubben

    Måltidet er en sentral og gjentakende hverdagssituasjon i barnehagen. Det er derfor viktig at barnehagen ivaretar måltidenes pedagogiske funksjon ved å la barna delta i planlegging og
    gjennomføring av måltidene. I følge Helsedirektoratet er det en rekke
    pedagogiske aktiviteter og mål som kan og bør knyttes til mat og måltider. Eksempler på slike
    aktiviteter kan være barns delaktighet i matlaging. Denne uken har storklubben bakt sammen med kokken vår Turid. Det å være med i matlagingen bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna.

  • Vinterglede

    Endelig kom snøen, og vi kunne finne frem akematter, lage snømann og mye annet gøy. Det er stor entusiasme blant barna, og vi legger til rette for utelek store deler av dagen, både for stor- og småbarnsavdelingene. Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger.

    Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna
    opplever trivsel, glede og mestring ved allsidige bevegelseserfaringer, inne og ute, året rundt (Rammeplanen, 2017).

  • Forskerfrø med 1-åringene

    Vann har mange særegne egenskaper som er lett å vise med spennende aktiviteter. På 1-årsavdelingen har vi vann som tema i denne forskerfrøperioden. Hva skjer med vannet når det fryser til is? Og hva med når isen tiner? Hvilke gjenstander flyter i vann, og hvilke synker? Vi smaker, lukter, kjenner og ser på frukt som er frosset inn i isbiter og leker oss med vann.

  • Forskerfrømåned

    I november er det forskerfrømåned i barnehagen. 2-åringene og storbarnsavdelingene har valgt "kroppen" som tema. Naturfaglig læring i barnehagen begynner med erfaring og sansing av det som finnes i omgivelsene våre. Og det er nettopp sansene 2-åringene har valgt å ha fokus på. Barna har fått tatt, luktet og smakt på et utvalg av materialer og matvarer . Hva er mykt og hva er hardt? Hva smaker surt og hva smaker søtt? På denne måten får de nyttige førstehåndserfaringer som stimulerer sanser, følelser og forståelse.

  • Storklubben på tur til Estenstadhytta

    Torsdag 8. november gikk storklubben på tur til Estenstadhytta. En fin tur i nydelig høstvær.

  • Felles planleggingsdag for Aurorabarnehagene

    11. oktober hadde Baldershage, Sluppen og Regnbuen barnehage felles planleggingsdag. Målet for dagen var å få kjennskap til hverandres praksis, utveksling av felles refleksjoner, bli inspirert og dra nytte av hverandres kompetanse, som igjen bidrar til å styrke samholdet mellom barnehagene. I tillegg deltok vi på webinar om livsmestring og helse i barnehagen som er vårt fokusområde (se årsplan). Deretter hadde vi felles gruppearbeid og refleksjon. Her diskuterte vi blant annet hva vi mener er viktig for å fremme barns fysiske og psykiske helse i barnehagen. Et viktig og interessant tema.

  • Høstens lavvoleir på Prestegården

    Da var tre fine dager med lavvoleir på Prestegården over. Bevegelse og frisk luft gjør godt for både store og små. Med bakgrunn i vårt satsningsområde "livsmestring og helse" (se årsplan), legger vi til rette for at barna skal oppleve glede med å være ute i naturen. Dette er både helsefremmende og positivt for fellesskapsfølelsen i gruppa. Vi har spist ute, utforsket småkryp, mark og edderkopper, lekt med pinner, steiner, blad og annet turmateriale, spilt fotball og regelleker.

  • Velkommen til nytt barnehageår

    Håper alle har hatt en fin sommerferie. Vi ønsker de nye barna med familier velkommen til oss, og gleder oss til å møte alle kjente igjen. Vi vil i perioden som kommer bruke tiden på å bli kjent i de nye barnegruppene. Fokuset vil være relasjoner, og trygghet for barna, foresatte og personalet. Vi ser frem til et spennende år fylt med omsorg, lek, læring, vennskap og utvikling, og vi gleder oss til å samarbeide med dere alle.

  • Smaken av sommer

    Vi har hatt noen fine sommerdager den siste uken. Vinterklærne er pakket bort, og de små har endelig fått utforsket uteområdet i joggesko og lette klær. Prestegårdsjordet har også vært aktivt i bruk.

    "Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna opplever trivsel, glede, og mestring ved allsidige bevegelseserfaringer året rundt" (Rammeplanen, 2017).

  • Karius og Baktus

    Tirsdag 10. april hadde vi besøk av ASK Scenekunst og de to tanntrollene Karius og Baktus. Forestillingen var basert på Thorbjørn Egners elskede barnebok og Ivo Caprinos udødelige tegnefilm. Christian Hartmanns originale filmmusikk var også med, så små og store kunne synge med på de kjente sangene. De banket, hakket og bygde hus i tennene til Jens. De elsket søte karameller og loff med sirup på, og tannbørsten var deres største fiende. En forestilling med mye tull, tøys, latter og moro til barnas store begeistring. Takk for besøket!

  • Vi markerer 1. sommerdag

    I Regnbuen barnehage har vi tradisjon for å markere enkelte dager fra primstaven. 14. april er første sommerdag, og vi snur primstaven fra vintersiden til sommersiden. Fra gammelt av var denne dagen en viktig merkedag. Slik været er denne dagen, blir det hele sommeren, i følge gamle værvarsler. Det er med andre ord gode prognoser for årets sommer med sol fra skyfri himmel. Vi markerte dagen med fellessamling, sommeraktiviteter på tvers av avdelingene, fruktspyd, spa med fotbad, massasje og sommermusikk.

  • Lyders Lyder

    SINTEF har i samarbeid med Hørselhemmedes Landsforbund (HLF) utviklet et dataspill for førskolebarn som har fått navnet "Lyders Lyder". Spillet er utformet som en tegnefilm med forskjellige lyder som barnet skal reagere på. Spillet blir testes på normalthørende og hørselshemmede barn i den aktuelle aldersgruppen, og vi på Regnbuen var heldige og fikk ta del i dette prosjektet.

  • Storklubbcafe i barnehagen

    Inspirert av Anne-Cath Vestlys bok om "mormor og de åtte ungene" har storklubben ordnet cafe med salg av vafler til barn og voksne i barnehagen. Dette har vært et gjennomgående tema for storklubben i eventyrmånedene.

  • Karneval

    Et av februars store høydepunkt for mange er karnevalet. Med "bukkene bruse" og dyr som tema kom det mange små forventningsfulle og spente barn i barnehagen denne dagen. De som ønsket hadde kledd seg ut. Dagen startet med teaterforestillingen "Bukkene bruse i badeland". Etterpå var det felles fest for hele barnehagen med troll-piñata og nydelig pastasalatbuffet til lunsj.

  • Ski- og akedag

    Tirsdag 13. februar hadde vi ski- og akedag i barnehagen. Med glede og entusiasme lekte vi oss ute i snøen i et fantastisk vintervær. De som ønsket fikk startnummer på brystet, og gikk i mål med ivrige tilskuere som heiagjeng. Vi fikk servert pølser og kakao. Mange friske, røde kinn og fornøyde barn. "Barnehagen skal ha en helsefremmende og forebyggende funksjon, være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling" (Rammeplanen, 2017).

  • Eventyr- og dramamåned

    Februar er eventyr- og dramamåned i Regnbuen barnehage. Dette er en naturlig forlengelse av leseløvemåneden i januar. Lesing og bøker i fokus har inspirert oss til mye fin rollelek som vi tar med oss inn i denne perioden. Vi har valgt å bruke eventyret om "Bukkene bruse" som ramme, og i den anledning har blant annet noen fra småbarn vært på besøk på Voll gård for å hilse på bukkene. Månedens store høydepunkt for mange er karnevalet som går av stabelen 15. februar.

  • Leseløvemåned

    I januar har vi "Leseløvemåned" i Regnbuen barnehage, hvor vi har fokus på bøker, språk og lesing. "Gjennom arbeid med fagområdet kommunikasjon, språk og tekst skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse og et mangfold av kommunikasjonsformer" (Rammeplanen, 2017).

  • Nissefest

    Nissefest er et av julens mange høydepunkt i Regnbuen. Da hadde vi fellessamling for hele barnehagen med teaterstykket "Julenissen og pulverheksa". Deretter sang vi og gikk rundt juletreet, fikk besøk av nissen, og spiste julegrøt. Stor stas for alle smånissene.

  • Byen vår

    Storbarn på besøk i Tyholttårnet for å hente inspirasjon til prosjektet "byen vår" som vi skal lage av gjenbruksmaterialer.

  • Mat og helse

    I den nye rammeplanen står det at gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid. I dag har barna på storbarn laget sin egen pizza til lunsj. Med stor glede og engasjement.

  • Høstens lavvoleir på Prestegårdsjordet

  • Planleggingsdager i oktober

    Tema for årets planleggingsdager var implementering av ny rammeplan og mobbing.

  • Årshjul 2017/2018

  • Grønnsakshagen vår

    Hagen vår kan by på gresskar, gulrot, potet, sukkererter, salat, solsikker, blomkarse og ringblomst.

  • Velkommen til nytt barnehageår

    Fokus: tilvenning, bli kjent og gode relasjoner

  • Aurorafestival 2017

    Fredag 16. juni ble det arrangert Aurorafestival for barn og foreldre ved Sluppen, Baldershage og Regnbuen barnehage. Det ble en vellykket dag full av opplevelser og aktiviteter for barna.

  • Storklubben på tur

    Turer og fysisk aktivitet er en stor del av storklubbens hverdag.

  • Meny i Regnbuen barnehage

  • Nytt år og leseløvemåned i Regnbuen

    Bibliotektur med Storklubben.

  • Nissefest i Regnbuen

  • Gammelstorklubben på besøk.

    I et nydelig høstvær fikk vi besøk av høstens skolestartere.

  • Forskerfrømåned

    To ganger i året har vi "Forskerfrømåned" som tema i Regnbuen. I april setter vi i gang en ny runde med forskning i barnehagen. Naturvitenskap i barnehagen handler ikke bare om å vite, men om å prøve og finne ut. En arbeidsform som er sansende, opplevende, kreativ og eksperimenterende. Målet vårt er å skape nysgjerrighet og interesse blant barna.

  • På Regndråpen har de stor interesse for traktorer for tiden

  • Toddlerfestival for 1åringene våre

    Hvert år arrangeres "Toddlerfestival" for de minste barna våre med mange spennende aktiviteter. Maling, såpebobler, utedisko og ballkast på boks var noe av det som sto på programmet denne uka.

  • Lavvoleir på Lavollen - mai 2016

    Vi hadde ei kjempefin uke på Lavvoleir på Lavollen. Tusseløypa var en stor suksess som vi rundet flere ganger. Vi grillet, spiste god mat, klatret i trær, bygde hytter og lekte i skogen.

  • Kjøkkenhagen gjøres klar.

    Vi gjorde klar kjøkkenhagen idag.

  • Høytlesning ?

    I anledning barnehagedagen 2016, var det fokus på høytlesning

  • Fantastisk skidag

    Flott dag ute med ski og aking

  • Isen er klar

    Nå er det bare å ta med skøyter og hjelm

  • Vi gjør oss klare til neste vår.

    Nå er det å tide å sanke de frøene vi kan.

  • Årets første innhøstning

    Vi har tatt opp årets første redikker.

  • Forskerfrø Regndråpen

    Her er litt bilder fra forskerfrø prosjektet til Regndråpen.

  • STORKLUBBEN - Ruskenaksjon 2015

    STORKLUBBEN - Ruskenaksjon 2015

  • 1. sommerdag

    1. sommerdag

  • Utematematikk

    Utematematikk på Prestegårdsjordet med Storklubben - Tema Tall og mengde

  • Påskeeggtingen

    Burre Hareball

  • Meny uke 13 -17. 2016

    Her følger en oversikt over hva som blir servert av mat, i Uke 13-17, 2016

  • Matematikk i Storklubben - MÅLINGER

    Hvordan kan vi finne ut hvor stor Eventyrhytta er?

  • Nordlys og regnbue til inspirasjon

    Maling på Storbarn.

  • Lunch på Lynet

    Lunch på Lynet, vår 2 års avdeling.

  • Kosthold

    Vi er så heldig å ha kokk i barnehagen vår.

  • Vi storkoser oss på skøytebanen

    Skøytebanen brukes aktivt hver dag.

  • Storklubben på bedriftsbesøk til Sintef 21. oktober 2014

    Temperatur-, hjerte- og overlevelsesdrakttest gjort av Storklubben
    Et samarbeid mellom Regnbuen barnehages Storklubb og SINTEFs Arbeidsfysiologisk laboratorium

  • Potetene er tatt opp

    Mange barn og voksne hjalp ivrig til igår.

  • Ferdig i kjøkkenhagen for i år.

    Nå har vi tatt opp alt fra kjøkkenhagen.

  • Storklubbtur til Estenstadmarka

    Da er vi godt i gang med årets førskolegruppe - STORKLUBBEN. 

  • Høst lavvoleir på Prestegårdsjordet

    Vi har hatt noen supre dager på Prestegårdsjordet

  • Årsplan, Årshjul og Storklubbplan. 2015-2016

    Her finner dere Årsplan, Årshjul og Storklubbplan. 2015-2016

  • Flott lavvoleir uke på Lavollen

  • Piip show

    Vi følger ivrig med på Piip show hos nrk.

  • Storklubben på tur til vitensenteret

  • Pepperkakedeig. Power Tool style.

  • Regnbuen over regnbuen

    Vi fikk tatt dette blinkskuddet idag.

  • Introduksjon til Geocaching

  • Velkommen til nytt barnehageår.

    Nå har det nye året startet for fullt.

  • Dagens lunsj på Lynet

    Dette skal spises om 15 minutter.

  • Flott tur til Busklein gård, med hele barnehagen.

    Hele barnehagen var på tur til Busklein gård.

  • Kaleidoskop tegning.

    Dette har et barn på 3 år laget.

  • Digital Analog Fusion

    Idag hadde vi en maleaktivitet på fellesrommet, med digitale og analoge aktiviteter.

  • Piratsjakk

    Har vi vært vitne til en ny gren innen sjakk idag.

  • Isborg

    Med melkekartonger og farget vann får du flotte byggeklosser av is.

  • Fra 2D til 3D på 123

    Med få enkle grep er det mulig å lage 3D modeller i papir som barna lager selv.

  • Hvor stor er egentlig barnehagen?

    Kan vi lage barnehagen?

  • Åpning av matematikkrommet på småbarnsfløya

    Idag ble matematikkrommet på Lynet offisielt åpnet.

  • Karius og Baktus teater

    Torsdag hadde vi besøk av et teater ensemble på fellesrommet.

  • Tyholtårnet i 1:1 skala (nesten)

    Hvorfor gjøre noe lite når det kan gjøres stort?

  • Slik ser en butikkmaskin ut.

    Ifølge kunstneren er dette en butikkmaskin.

  • Vi må bygge en hytte

    Vi ble inspirert av en bok vi leste

  • Om prismer og Snells lov

    Idag har vi lekt oss med å bryte lys i prismer

  • Kom og kjøp, sukker og løk.

    Her er litt av utvalget i dagens butikk

  • Oppå garasjen veks det jordbær

    Dette fant vi på torvtaket til lekegarasjen vår.

  • Nå kan vi høste

    Ferien er over og det vi plantet er klart til å spises

  • Toddlerfestival

    I uke 23 hadde småbarn toddlerfestival med masse artige uteaktiviteter!

  • Lavvoleiruke 4-8 Juni

    Vel overstått Lavvoleiruke

  • Tur til Lavollen i strålende sol

    Sommervarme og vindstille

  • Sommerfølelse i barnehagen

    Når sola skinner er barnehagelivet ekstra bra.

  • Sånn frukt vil vi ha hver dag

    Marthe lagde frukt til storbarn idag.

  • Det gror godt i hagen

    Nå tør vi håpe på vekst i hagen

  • Flott tur til Lohovet, med 1 1/2 åringer fra Regndråpen og Lynet

    Ut på tur i solskinnsvær

  • Stop Motion film

    Nå har vi laget en Stop Motion film

  • Nå har vi egen grønnsakshage

    Stor aktivitet når vi plantet ut i hagen vår.

  • Nye frø i jorda.

    Plantesesongen fortsetter ufortrødent i Regnbuen barnehage

  • Plantene overlevde påsken

    Spennende å se om plantene overlevde påsken

  • Tur til naturlekeplassen i Estenstadmarka

    Vi trosset sludd og dårlig vær

  • Storklubbtur

    Flott vårtur til Prestegårdsjordet

  • Har ikke tid til å leke, jeg skal bygge.

  • Matematikk

    Vi har inngått et samarbeid med Matematikkhuset, ved Gerd Åsta Bones og Mike Naylor.

  • Matematikk applikasjoner i bruk.

    Matematikk applikasjoner vi bruker på våre IPad.