• Forskerfrø med 1-åringene

Vann har mange særegne egenskaper som er lett å vise med spennende aktiviteter. På 1-årsavdelingen har vi vann som tema i denne forskerfrøperioden. Hva skjer med vannet når det fryser til is? Og hva med når isen tiner? Hvilke gjenstander flyter i vann, og hvilke synker? Vi smaker, lukter, kjenner og ser på frukt som er frosset inn i isbiter og leker oss med vann.

12.11.2018 12.35
  • Forskerfrømåned

I november er det forskerfrømåned i barnehagen. 2-åringene og storbarnsavdelingene har valgt "kroppen" som tema. Naturfaglig læring i barnehagen begynner med erfaring og sansing av det som finnes i omgivelsene våre. Og det er nettopp sansene 2-åringene har valgt å ha fokus på. Barna har fått tatt, luktet og smakt på et utvalg av materialer og matvarer . Hva er mykt og hva er hardt? Hva smaker surt og hva smaker søtt? På denne måten får de nyttige førstehåndserfaringer som stimulerer sanser, følelser og forståelse.

12.11.2018 11.17
  • Storklubben på tur til Estenstadhytta

Torsdag 8. november gikk storklubben på tur til Estenstadhytta. En fin tur i nydelig høstvær.

12.11.2018 09.13
  • Felles planleggingsdag for Aurorabarnehagene

11. oktober hadde Baldershage, Sluppen og Regnbuen barnehage felles planleggingsdag. Målet for dagen var å få kjennskap til hverandres praksis, utveksling av felles refleksjoner, bli inspirert og dra nytte av hverandres kompetanse, som igjen bidrar til å styrke samholdet mellom barnehagene. I tillegg deltok vi på webinar om livsmestring og helse i barnehagen som er vårt fokusområde (se årsplan). Deretter hadde vi felles gruppearbeid og refleksjon. Her diskuterte vi blant annet hva vi mener er viktig for å fremme barns fysiske og psykiske helse i barnehagen. Et viktig og interessant tema.

19.10.2018 13.39
  • Se flere aktuelle saker i arkivet...